середу, 26 квітня 2017 р.






Як смачно засолити сало по-українськи


Сало - головна закуска зі скарбнички рецептів української кухні. Це універсальний продукт, який можна їсти самостійно з чорним хлібом і зеленою цибулею, а можна подавати його до борщу і смажити разом з картоплею. У помірних кількостях, незважаючи на калорійність, сало рекомендується вживати навіть людям, які ревно стежать за своєю вагою, адже воно містить безліч корисних речовин, вітаміни A, E, D, а також жирні кислоти, що сприяють виведенню холестерину з організму.
Коли вибираєте сало, звертайте увагу на шкірку - чим вона тонше і ніжніше, тим м'якше буде сало.
Для засолювання сала використовуйте звичайну, але не йодовану, сіль крупного помолу.

Інгредієнти для засолювання сала:

  • Сало 1 кг
  • Часник 3-4 зубчики
  • Запашний перець горошком 5-7 шт.
  • Коріандр 1/3 ч.л.
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Чорний мелений перець 1/3 ч.л.
  • Сіль 5 ст.л.

Рецепт засолювання сала по-українськи:

1. Підготувати спеції та сіль. За бажанням, можна також використовувати паприку, червоний мелений перець і інші улюблені приправи.
2. Часник порізати кружальцями або скибочками.
3. Коріандр потовкти (або взяти відразу мелений), лист лавровий порвати на маленькі шматочки. Змішати сіль зі спеціями і лавровим листом.
4. Пошкребти злегка шкурку і сало ножем, потім промити холодною водою і обсушити.
5. Нарізати сало ось такими шматочками по 150-200 г і щедро натерти кожен шматочок з усіх боків сумішшю солі і спецій. Не бійтеся переборщити з сіллю, її можна покласти і трохи більше, ніж вказано в рецепті - сало все одно вбере стільки солі, скільки необхідно.
6. Скласти сало в емальований посуд або будь-яку ємність, що не окислюється, обкласти кружечками часнику і зверху накрити тарілкою або кришкою. Залишити на добу для просолювання при кімнатній температурі, потім ще на 2 доби помістити в холодильник. На другу добу сало вже можна пробувати. Чим менше товщина сала, тим воно швидше просолюється. Сало готове, коли воно рівномірно просолене і зовні, і всередині, а м'ясні прожилки поміняють колір з рожевого на червонувато-коричневі.
7. Готове, вже просолене сало, яке найближчим часом не будете використовувати (а розходиться воно зазвичай не дуже швидко, адже його багато не з'їси), можна скласти в пакети або пластикові контейнери і зберігати в морозильній камері. При необхідності можна дістати і тоненько його нарізати. Так воно зберігається набагато довше і смачніше, ніж якщо просто зберігати його довгий час в холодильнику. Сало можна зберігати і в холодильнику, але протягом 2-3 тижнів його бажано з'їсти :)
Тепер ви знаєте, як смачно засолити сало зі спеціями по-українськи!
Смачного!

Немає коментарів:

Дописати коментар

М'ясо дикобраза ніжне і смачне. Воно схоже на телятину і свинину одночасно, що неоднозначно відображено в англійській назві тварини ...